Rulada aperitiv cu pate si crema de branza

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 29 Dec 2016 | 8374 vizualizari

 

Am pregatit aceasta rulada aperitiv pentru masa de Craciun. Pot sa spun ca a fost cel mai apreciat aperitiv si s-a terminat imediat ce am pus-o pe masa. E chiar grozava si tare usor se pregateste.

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 5 oua
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 6 linguri faina
  • 1 praf de copt
  • sare
  • piper

Pentru umplutura:

  • 200 gr crema de branza
  • 300 gr pate de porc
  • 6 felii de muschiulet file (sunca)
  • 5-6 bucati de gogosar in otet
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rulada aperitiv cu pate si crema de branza:

Blatul:
Separam ouale.
Mixam galbenusurile cu putina sare si piper, apoi adaugam uleiul si laptele.
Incorporam faina si praful de copt.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma.
In compozitia de galbenusuri incorporam albusurile spuma, cu ajutorul unei palete, cu miscari lente de jos in sus.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 34/36 cm, turnam compozitia de blat si o nivelam.
Introducem blatul in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pentru circa 15 minute.

Cand este gata blatul, il scoatem din cuptor, il desprindem de pe hartia de copt si il rulam fierbinte.
Blatul rulat il asezam intr-un prosop umed, strangem bine si prosopul si il lasam acolo pana se raceste.
Crema de branza si pateul le scoatem din frigider din timp, sa fie la temperatura camerei.
Desfacem blatul rece.
Punem crema de branza, o nivelam, apoi punem pateul si il intindem cu o paleta.
Feliile de muschi se taie in jumatate si le asezam din loc in loc.
Gogosarii ii taiem felii subtiri, le asezam printre feliile de muschiulet.

Rulam cat mai strans, apoi invelim bine in folie alimentara.
O dam la frigider la 2-3 ore, apoi o putem portiona si servi.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Rulada aperitiv cu pate si crema de branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Anett 1

31.12.2021, 14:51

Xandrinne 1

02.01.2022, 20:12

Am salvat-o. Mulțumesc!

Rocsi 1

03.01.2022, 18:48

Xandrinne, ma bucur ca iti place!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

ieri la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

ieri la 11:25

Cornulețe fragede - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 10:21

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Salata Boeuf